Theoriecursus Eindhoven, Venlo en Maastricht!

TheorieGarant.nl biedt je 2-daagse theoriecursus aan in Eindhoven, Venlo en Maastricht. Je wordt gedurende cursus opgeleid voor het theorie-examen door onze theoriedocenten. Gedurende cursus leren wij je alles betreft auto theorie en natuurlijk van de huidige normen het CBR.

Je krijgt door middel van mondelinge uitleg en demonstratief les via een presentatie. Je bent hierdoor optimaal voorbereid voor je theorie-examen. Je krijgt de theorie geleerd door middel van ezelsbruggetjes en tips. Wij werken niet met trucjes! Theoriegarant laat je de kennis zien die je hebt vergaard en niet de antwoorden.

Uiteraard vragen wij je CBR theorie-examen aan en doen je begeleiden tot dat je geslaagd bent! Heb je al een CBR theorie-examen gereserveerd? Dan kun je ook alleen het theorie cursus volgen. Je betaald dan alleen het theorie cursus.

Hoe gaat het op het CBR examencentrum?

Wij begeleiden je naar het examencentrum. Je hebt een geldig identiteitsbewijs bij je nodig en het reserveringsnummer krijg je van ons mee.

Stap 1, Op de CBR locatie meld je je aan bij de aanmeldzuil met je reserveringsnummer (dit krijg je van ons).
CBR11

 

 

 

 

 

Stap 2, Vervolgens leg je je spullen (jas, tas, sleutels, horloge, portemonnee en telefoon), in één van de lockers in de wachtruimte. ( paspoort en reserveringscode moet je bij je houden )

CBR12

 

 

 

 

 

 

Stap 3, Het oproepscherm in de wachtruimte geeft aan wanneer je je kunt melden bij de balie ‘Start theorie-examen’, direct naast de ingang van de examenzaal.

CBR13

 

 

 

 

 

 

Stap 4, Daar controleert een medewerker je identiteitsbewijs en vertelt aan welke tafel je kan plaatsnemen. Daarna kun je het examen afleggen aan de opgegeven examentafel.

CBR-14CBR7

 

 

 

 

Extra informatie:
Vanaf 1 juli kun je door het theorie-examen auto, motor en bromfiets bladeren en vragen markeren. Ook is er geen antwoordtijd per vraag ingesteld. Je kunt de examentijd dus zelf indelen. Het examenonderdeel ‘Gevaarherkenning’ in het theorie-examen voor de auto krijgt deze opties niet. Er verandert niets aan de inhoud van de theorie-examens. De blader- en markeermogelijkheid in het examen is eerder al getest en kandidaten zijn er heel tevreden over.

Hoe gaat het theorie-examen als volgt?

Je logt in met je reserveringsnummer op een touchscreen.

CBR15

CBR5

 

 

 

 

Voordat het examen echt van start gaat, doorloop je een aantal oefenvragen.
Daarna begint je examen.

Het auto theorie-examen bestaat uit twee delen.

1. Gevaarherkenning. Je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning. Je hebt 8 seconden de tijd om een vraag te beantwoorden. Dit lijkt kort, maar straks op de weg moet je vaak nog sneller beslissen! Je moet van Gevaarherkenning 13 vragen of meer goed hebben.

2. Verkeersregels en verkeersinzicht. Je krijgt 30 vragen over Verkeersregels en 10 vragen over Verkeersinzicht. Je moet van Verkeersregels en Verkeersinzicht 35 vragen of meer goed hebben.

Je legt je examen af in een examenzaal tegelijk met andere kandidaten. Waarin ieder voor zich zijn eigen examen aflegt in zijn eigen tempo. Je hebt per vraagtype een maximale tijd om een vraag te beantwoorden. Ben je sneller klaar dan de tijd die ervoor staat, dan kun je door naar de volgende vraag. Als je klaar bent kun je de zaal verlaten. Ieder maakt in principe zijn eigen examen.

Het bromfiets (scooter) of motor theorie-examen bestaat uit één deel.

– Verkeersregels en verkeersinzicht.
Je krijgt 50 vragen over Verkeersregels en Verkeersinzicht. Je moet van Verkeersregels en Verkeersinzicht 44 vragen of meer goed hebben.

Je legt je examen af in een examenzaal tegelijk met andere kandidaten. Waarin ieder voor zich zijn eigen examen aflegt in zijn eigen tempo. Je hebt per vraagtype een maximale tijd om een vraag te beantwoorden. Ben je sneller klaar dan de tijd die ervoor staat, dan kun je door naar de volgende vraag. Als je klaar bent kun je de zaal verlaten. Ieder maakt in principe zijn eigen examen.

CBR3

 

 

 

 

De uitslag / leeftijd / geldigheid

Na afloop van het examen krijg je niet alleen meteen de uitslag in beeld en ook kort de fout beantwoorde vragen. Dit kan je helpen om via ons het vervolgtraject te bepalen voor een herkansing.
Je kan auto theorie-examen doen als je 16 jaar of ouder bent. Voor bromfiets (scooter) theorie-examen dien je 15,5 jaar of ouder te zijn. Voor motor theorie-examen dien je 17 jaar of ouder te zijn.
Geldigheid van je CBR theorie-examen is 1,5 jaar (18 maanden).

CBR16