Veelgestelde vragen:

 

2toDrive

Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18e verjaardag de weg op onder begeleiding van door jouzelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen, hoe vet is dat?

Autorijden vanaf 17 jaar, hoe vet is dat?! Vanaf nu kan dat, want door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf het moment dat jij 17 bent, mag je praktijkexamen doen. Als je slaagt mag je tot je 18e de weg op onder begeleiding van een coach. Deze coach(es) kun je zelf kiezen, wel zo leuk. Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen!

Nog niet helemaal overtuigd om mee te doen aan 2toDrive? Hieronder staan alle voordelen op een rijtje en kun je lezen hoe 2toDrive precies in z’n werk gaat.

+ Je doet extra rijervaring op, hiermee verklein je de kans op brokken maken
+ Jongeren die aan 2toDrive meedoen zeggen dat zij zich een zelfverzekerder en veiligere bestuurder voelen
+ Jij kiest je eigen coach!
+ Jij kiest hoeveel coaches je wilt hebben (minimaal 1, maximaal 5)
+ Je kunt aan je coach bewijzen dat je goed kunt rijden.
+ Ook je vrienden mogen met jou en je coach mee in de auto, wel zo gezellig!

Bromfiets / Scooter

Wie slaagt voor één van de motorexamens of het B-examen, krijgt het rijbewijs AM erbij.
Oftewel je kunt met je autorijbewijs ook een scooter rijden!!

Dit staat vermeld in het artikel 19b van het reglement rijbewijzen;
Indien de aanvraag betrekking heeft op de afgifte van een rijbewijs voor een andere categorie dan AM, geeft degene die belast is met de afgifte van rijbewijzen tevens een rijbewijs af dat geldig is voor het besturen van motorrijtuigen waarvoor een rijbewijs AM is vereist.

Tevens kun je ook bromfiets theorie bij ons halen. Vraag naar de voorwaarden via 0620354235 of mail naar info@theoriegarant.nl

Maandelijks de mogelijk om je bromfiets theoriecursus bij ons te halen.
Eerste lesdag krijg je van 18.00 tot 21.00 uur les
Tweede lesdag krijg je 08.00 tot 11.00 uur les
Aansluitend ga je op examen bij het CBR.

CBR theorie-examen

Vanaf 16 jaar kun je deelnemen aan een auto theorie-examen bij het CBR. Vanaf 16,5 jaar mag je auto rijlessen volgen en wanneer je 17 jaar bent mag je een praktijkexamen doen.
Voor bromfiets kun je vanaf 15,5 jaar een bromfiets (scooter) theorie-examen doen. Vanaf 16 jaar mag je rijlessen volgen voor de bromfiets en praktijkexamen doen.
De uitslag ‘geslaagd’ / ‘voldoende’ voor je theorie-examen is anderhalf jaar geldig.

Individuele of verlengde theorie-examens zijn niet meer mogelijk te reserveren per 1 juli 2018. Heeft u dit zelf gereserveerd? Dan kunt u ook alleen de cursus volgen en betaald u uiteraard alleen de cursus kosten.

Ben je dyslectisch?
Vanaf 1 juli 2017 kun je door het theorie-examen auto, motor en bromfiets bladeren en vragen markeren. Ook is er geen antwoordtijd per vraag ingesteld. Je kunt de examentijd dus zelf indelen. Het examenonderdeel ‘Gevaarherkenning’ in het theorie-examen voor de auto krijgt deze opties niet. Er verandert niets aan de inhoud van de theorie-examens. De blader- en markeermogelijkheid in het examen is eerder al getest en kandidaten zijn er heel tevreden over.

Het reguliere theorie-examen word in een examenzaal afgenomen op een touchscreen, een beeldscherm waarop je met je vingers het juiste antwoord aantikt of sleept. Voor dit theorie-examen heb je 30 minuten de tijd.

In het theorie-examen voor de auto kom je verschillende soorten vragen tegen.
Dit kunnen zijn: sleepvragen, invulvragen, hotspotvragen, ja/nee vragen en de meerkeuzevragen.

 

Vanaf 1 juli kun je door het theorie-examen auto, motor en bromfiets bladeren en vragen markeren. Ook is er geen antwoordtijd per vraag ingesteld. Je kunt de examentijd dus zelf indelen. Het examenonderdeel ‘Gevaarherkenning’ in het theorie-examen voor de auto krijgt deze opties niet. Er verandert niets aan de inhoud van de theorie-examens. De blader- en markeermogelijkheid in het examen is eerder al getest en kandidaten zijn er heel tevreden over.

Praktijk

Je kunt nu ook rijlessen via Theoriegarant.
Theoriegarant is een onderdeel van Autorijschool Aydin.
Kijk op www.Aydin.nl voor aantrekkelijke rijles pakketten!

Alleen je rijschool kan voor jou je praktijkexamen aanvragen. Daarvoor moet je rijschool natuurlijk wel toestemming hebben. Je geeft toestemming door je rijschool te machtigen. Dit doe je met je DIGID.

Voor de theorie is dit niet benodigd.

Wil je binnen 10 dagen je rijbewijs halen?
Kijk op www.aydin.nl voor meer informatie en mogelijkheden.

Theoriecursus

Lestijden zijn per data verschillend.
Kijk hiervoor op www.theoriegarant.nl/alle-cursusdatums/

*let op, theorielessen gaan ook door op weekenden, schoolvakanties en feestdagen.

Om theorie-examen te kunnen doen, gelden de volgende minimumleeftijden: categorie AM 15,5 jaar, categorie B 16 jaar en categorie A 17 jaar.

* Nederlands paspoort, id-kaart en reisdocument.
* Een paspoort of id-kaart van de landen van de EU* en de EER* landen.
* Verblijfsdocumenten, W-document en Identiteitsbewijs.
* Nederlands rijbewijs.

Beheers je de Nederlandse taal niet goed? Dus dat je moeite hebt met lezen, begrijpen of spreken? Dan is de theoriecursus TheorieGarant niet geschikt voor je.
Hierdoor vervalt de 99% slagingsgarantie.

Wil je in 1 dag theoriecursus volgen in Eindhoven, Venlo of Maastricht?
Dan is dit mogelijk, echter dient u hiervoor aan te melden via www.theoriegarant1dag.nl
De kosten bedragen hiervoor €99,- voor de cursus + €33,- examenkosten = €132,-.

Load More